Primab HSQ-balkar


En HSQ-balk är svårutmanad när det kommer till hållfasthet och är mer eller mindre ett måste i moderna byggnadskonstruktioner. Vi levererar skräddarsydda HSQ-balkar på förfrågan.

Vad är en HSQ-balk?


En HSQ-balk, eller en H-balk av stålkvalitet S355, kännetecknas av sitt H-formade tvärsnitt som ger balken överlägsen styrka och stabilitet. Denna specifika typ av balk är tillverkad av högkvalitativt stål, vilket gör den mycket motståndskraftig mot böjning och vridning. HSQ står för High Strength Quality, vilket innebär att dessa balkar är utformade för att klara av höga belastningar och påfrestningar och gör dem idealiska för större byggprojekt. Kika gärna även på vår övriga legotillverkning.

Legotillverkning

Användningsområden


HSQ-balkar används i en mängd olika konstruktioner och projekt. Deras främsta användningsområden inkluderar:

Broar och viadukter

Tack vare deras höga hållfasthet är HSQ-balkar perfekta för att bygga broar och viadukter. De kan bära tunga laster över långa avstånd utan att böjas eller deformeras.

Skyskrapor och höghus

I höghus är stabilitet och styrka avgörande. HSQ-balkar bidrar till att säkerställa att byggnaderna kan stå emot både vertikala och horisontella krafter, såsom vind och jordbävningar.

Industriella byggnader

I industribyggnader, som lager och fabriker, behövs robusta balkar för att stödja tunga maskiner och utrustning. HSQ-balkar är idealiska för dessa strukturer tack vare deras bärförmåga och hållbarhet.

Sportarenor och stora hallar

Dessa balkar används också i stora öppna strukturer, såsom sportarenor och mässhallar, där det är viktigt att ha breda spann utan stöd för att möjliggöra fri sikt och rörelse.

Fördelarna med att använda HSQ-balkar


HSQ-balkar erbjuder många fördelar för byggprojekt. Några av de viktigaste fördelarna inkluderar:

Hög hållfasthet:

HSQ-balkar är gjorda av höghållfast stål, vilket gör dem extremt starka och kapabla att hantera stora laster.

Stabilitet:

Den H-formade designen ger extra stabilitet, vilket minskar risken för vridning och böjning under belastning.

Hållbarhet:

Dessa balkar är mycket hållbara och kan stå emot korrosion och andra typer av slitage, vilket förlänger deras livslängd.

Flexibilitet i design:

HSQ-balkar kan anpassas och skräddarsys för specifika projekt, vilket ger arkitekter och ingenjörer frihet att skapa unika och innovativa strukturer.

Beställ HSQ-balkar från vår smidesverkstad


I vår verkstad är vi specialiserade på att tillverka och leverera HSQ-balkar utefter ritning från dig som kund eller konstruktör. Vi förstår vikten av precision och noggrannhet i varje byggprojekt, därför använder vi endast de bästa materialen och en modern maskinpark för att säkerställa att våra balkar uppfyller våra högt satta kvalitetskrav.

Vårt team av erfarna smeder arbetar nära våra kunder för att förstå specifika behov och leverera en produkt i tid och över förväntan. Oavsett om du planerar att bygga en bro, ett höghus eller en industrihall, kan du lita på att våra HSQ-balkar kommer att ge den styrka och stabilitet som krävs för att säkerställa ett framgångsrikt och hållbart resultat.

Vår verkstad
HSQ-balk

Andra tjänster hos Primab


Stålkonstruktioner

Stålhallar

Stålstommar

Balkonger

Smidesräcken

Legotillverkning

Kontakta oss idag för att diskutera dina behov och få mer information om våra HSQ-balkar och andra smidesprodukter. Vi är här för att hjälpa dig med alla dina bygg- och konstruktionsbehov.

Kontakta oss redan idag